آل آپای لیلان
دانلود ترانه های عاشقانه غمگین و شاد شعرهای عاشقانه فیلم های اکشن
موضوع: <-PostCategory->
برچسب:, 19:18
● فشار خون:
چیزی که هر کس آن را دارد و برای ادامه حیات انسان ضروری است، در حقیقت بدون میزان معینی فشار در شرائین شما خونتان قادر به جریان یافتن در بدن نیست و بدون جریان خون اعضای بدن نمیتواند اکسیژن و مواد غذایی مورد نیاز بدن را به دست آورد. بنابراین اهمیت فشار خون بسیار زیاد است.
فشار خون هر فرد همیشه به یک میزان نیست بلکه برحسب نیاز بدن هر لحظه و هر روز در حال تغییر است. برای مثال هنگامی که فعالیت میکنید یا دچار هیجان میشوید، فشار خون بالا رفته و زمانی که در حال استراحت و یا خواب هستید، کاهش مییابد. بنابراین نوسانات فشار خون در یک محدوده معین طبیعی میباشد.
● فشار خون چیست؟
زمانی که قلب منقبض میشود، خون را به داخل شریانها پمپ کرده، ایجاد فشاری در این شرائین مینماید که موجب جریان یافتن خون به تمام قسمتهای بدن میشود. شریانهای یک فرد طبیعی عضلانی و قابل اتساع هستند که در اثر تلمبه خون توسط قلب به داخل آنها دچار کشش یا اتساع میشوند. با هر بار انقباض (۶۰ تا ۱۰۰ بار در دقیقه) قلب مقداری خون به داخل شرائین میفرستد و فشار در آنها افزایش مییابد، برعکس هنگامی که در حال استراحت بین انقباضات میباشد، فشار خون کاهش مییابد. به همین دلیل دو سطح فشار خون را برای هر فرد در نظر میگیرند. یکی در سطحی بالا که قلب در حال انقباض است و دیگری در سطحی پایین زمانی که قلب در حال استراحت میباشد.
فشار بالاتر را “فشار سیستول” و فشار پایینتر را به نام “فشار دیاستول” می نامند که هر دو سطح فشار توسط پزشک گرفته شده، ثبت میشود. برای مثال اگر فشار خون شما ۱۲۴ روی ۸۰ باشد، بدان معنی است که فشار سیستول شما ۱۲۴ و فشار دیاستولتان ۸۰ میباشد. این اعداد برحسب میلیمتر جیوه بوده و بدین گونه نوشته میشوند: “۸۰/۱۲۴ میلیمتر جیوه”. این دو عدد اطلاعات مهمی را درمورد وضعیت سلامتی شما بیان میکنند.
اهمیت فشار سیستولیک بدین جهت است که حداکثر میزان فشار وارد بر شرائین را بیان میکند. اهمیت فشار دیاستولیک در بیان حداقل میزان فشار وارد بر شرائین شما میباشد. هر چه جدار شریانها سختتر بوده، کمتر قابل اتساع میباشند. مقاومت در برابر جریان خون بیشتر شده و این دو سطح فشار نیز بالاتر میباشند ولذا فشار بیشتری به قلب وارد میشود. یک فشار خون مطلوب و طبیعی باید در محدودهای مشخص باشد که معمولا این محدوده برای بیشتر افراد بالغ کمتر از ۹۰/۱۴۰ میلیمتر جیوه است. با چنین فشار خونی جایی برای نگرانی وجود ندارد.
● فشار خون بالا چیست؟
تنظیم کنندههای اصلی فشار خون شریانهای کوچکتر هستند که از شرائین اصلی جدا میشوند (این شریانهای اصلی خود شاخههایی از شریان آئورت میباشند.) برای درک این مطلب که چگونه شرائین کوچک (آرتریولها) فشار خون را تنظیم میکنند به جریان مقدار مشخصی آب از داخل یک شلنگ فکر کنید. زمانی که سر شلنگ تحت فشار نباشد، آب با فشار کمتری از سر شلنگ خارج میشود، حال اگر یک شلنگ باریکتر به این شیر با همان جریان قبلی وصل کنید و یا سر شلنگ قبلی را با فشار دست تنگ نمایید، آب با فشار بیشتری خارج میشود. همین مسئله در مورد عروق خونی نیز صادق است.
اگر به دلایلی شرائین کوچک شما باریکتر شوند، مقاومتشان در برابر جریان خون بیشتر شده، باعث میشود که فشار خون شما بالا رفته، قلب متحمل فشار بیشتری شود. اگر فشار در شریانهای شما بیش از ۹۰/۱۴۰ میلیمتر جیوه شود و در این محدوده باقی بماند، شما دچار فشار خون بالا یا هیپرتانسیون سیستمیک هستید. حدود ۹۰ تا ۹۵ درصد موارد علت فشار خون بالا شناخته شده نیست که به آن “هیپرتانسیون اولیه” یا افزایش فشار خون اولیه گویند و مطالبی که در این فصل گفته میشود، در مورد این فشار خون میباشد.زمانی که علت فشار خون بالا شناخته شده باشد، آن را هیپرتانسیون یا افزایش فشار خون ثانویه گویند که از مهمترین علل آن بیماریهای کلیوی و غدد درونریز بدن میباشد.
● چه عاملی باعث فشارخون بالا میشود؟
همانطور که گفته شد، با وجودی که علت فشار خون بالا کاملا شناخته نشده است، محققین عواملی را در افزایش شانس ابتلا به فشار خون بالا دخیل میدانند: این عوامل مستعد شامل ارث، جنس، سن، نژاد، چاقی و حساسیت به سدیم میباشند. سایر عواملی که به نظر میرسد در ایجاد فشار خون بالا نقش دارند، شامل: مصرف زیاد الکل،مصرف قرصهای ضد بارداری و زندگی بدون فعالیت و تحرک است که در مورد هر یک توضیح مختصری داده میشود.
▪ توارث:
محققین دریافتهاند یک تمایل ذاتی و استعداد ابتلا به فشار خون بالا در برخی خانوادهها وجود دارد. به عبارت دیگر اگر والدین یا افراد فامیل نزدیک شما دچار فشار خون بالاهستند، احتمال ایجاد این بیماری در شما بیش از افرادی است که در اطرافیان نزدیکشان سابقه فشار خون بالا وجود ندارد. بنابراین شما و دیگر اعضای خانواده باید مراقب فشار خونتان بوده، برای جلوگیری از سکته مغزی یا قلبی و سایر عوارض فشار خون بالا، به طور منظم آن را کنترل نمایید.
▪ جنس:
حدود ۲۷ درصد زنان و ۳۳ درصد مردان در سنین بین ۱۸ تا ۷۴ سال دارای فشار خون بالا هستند.
▪ سن:
۲۱ درصد مردان بین ۲۵ تا ۳۴ سال دارای فشار خون بالا میباشند که این میزان با افزایش سن بالا میرود تا در سن ۶۵ سالگی به حدود بیش از ۶۰ درصد میرسد. حدود ۲۰ درصد زنان در سنین ۳۵ سالگی تا ۴۴ سالگی دارای فشار خون بالا هستند که در ۶۵ سالگی به بیش از ۶۷ درصد میرسد.
▪ نژاد:
فشار خون یک مسئله و مشکل در سیاهپوستان است. این افراد نسبت به سفیدپوستان بیشتر دچار فشار خون بالا میشوند و شدت آن نیز در اینها بیشتر است. از نظر سنی هم سیاهان زودتر از سفیدپوستان به فشارخون بالا مبتلا میشوند.
▪ چاقی:
مطالعات نشان داده که در افراد چاق (کسانی که ۳۰ درصد یا بیشتر اضافه وزن دارند) احتمال ایجاد فشار خون بالا بیشتر است. افرادی که اضافه وزنی کمتر از ۳ درصد وزن مطلوب دارند، معمولا فشار خونشان مختصری بالاست و یا اینکه در بالاترین حد طبیعی میباشد. بنابراین با یک برنامه غذایی مناسب که مواد ضروری را به بدنتان برساند، سعی در کاهش وزن خود نمایید و حتما دقت کنید زیرا رژیمی که اصولی نباشد، موجب لطمهزدن به شما میشود. بخصوص با کاهش مصرف چربی و شیرینیجات و افزایش مصرف غذاهای فیبردار به همراه ورزش به این هدف خواهید رسید.
▪ الکل:
مطالعات نشان داده که الکل میتواند موجب افزایش فشار خون شود.
▪ حساسیت به نمک (سدیم:)
مصرف زیاد نمک در برخی افراد فشار خون را افزایش میدهد، بنابراین افرادی که مبتلا به فشار خون بالا میشوند، باید رژیم غذایی کم نمک را رعایت نمایند.
▪ قرصهای ضد بارداری:
شیوع فشار خون در زنانی که از این گونه قرصها استفاده میکنند، بیشتر است. خانمهایی که علاوه بر مصرف چنین قرصهایی سیگار هم میکشند، خطر ایجاد فشار خون بالا در آنها چندین برابر افزایش مییابد. اگر علاوه بر استفاده از قرصهای ضد بارداری، خانمی دچار چاقی بوده یا سابقه فشار خون بالا در دوران بارداری، سابقه خانوادگی فشار خون بالا یا بیماری خفیف کلیوی داشته باشد،خطر ایجاد فشار خون بالا افزایش مییابد.
▪ زندگی بدون تحرک:
زندگی بدون فعالیت موجب چاقی میشود که خود عامل مهمی در ایجاد فشار خون بالا میباشد. ورزش منظم علاوه بر کنترل وزن، موجب کاهش اضطراب نیز میشود.
▪ آیا میتوانید بگویید عوامل فشار خون بالا چیست؟
ـ دقیقا خیر، زیرا فشار خون بالا در بسیاری از موارد فاقد هرگونه علامت است. در حقیقت بسیاری افراد مدتها دچار فشار خون بالا هستند بدون اینکه از آن آگاهی داشته باشند، بنابراین یکی از علل خطرناک بودن فشار خون بالا همین مسئله است. تنها راهی که میتوان به بالا بودن فشار خون پی برد، اندازهگیری آن است. بنابراین پزشک یا افراد مجرب دیگر باید فشار خون شما را حداقل یک بار در سال اندازهگیری نمایند.
▪ چگونه فشار خون بالا به بدن آسیب میرساند؟
ـ فشار خون بالا در صورت عدم کنترل قادر است از راههای مختلف به بدن شما آسیب برساند که یکی از اثرات عمده آن با افزایش بار اضافی بر قلب و شریانها میباشد زیرا از آنجا که قلب مجبور به انجام کار سختتر از مقدار طبیعی برای مدت طولانی میباشد، بنابراین به تدریج بزرگ میشود. قلبی که مختصری بزرگ شده، ممکن است عملکردی طبیعی داشته باشد ولی اگر به صورتی بارز بزرگ شود، ممکن است به سختی بتواند نیازهای بدن را پاسخگو باشد که به این وضعیت نارسایی قلبی میگویند.هر چه سن افزایش مییابد، شریانها و شاخههای کوچکتر آنها (آرتریولها) سختتر شده، قابلیت اتساع آنها کمتر میشود. البته چنین حالتی به تدریج در همه انسانها ایجاد میشود (بدون در نظر گرفتن فشار خون بالا) اما داشتن فشارخون بالا روند پیشرفت این پدیده را تسریع میکند.
احتمال حملات سکته مغزی نیز با وجود فشار خون بالا افزایش مییابد. همچنین فشار خون بالای کنترل نشده قادر است به کلیهها آسیب برساند.
اگر چه فشار خون بالای اولیه درمان قطعی ندارد، ولی میتوان آن را کنترل نمود و از عوارض آن پیشگیری کرد یا آنها را کاهش داد مشروط بر اینکه زود درمان شده، به طور مداوم تحت کنترل قرار گیرد. اگر مبتلا به فشار خون بالا هستید، به توصیههای پزشک عمل کرده در صورت تجویز دارو به طور مرتب آنها را مصرف نمایید.
بدانید که نباید فشار خون بالا را ساده گرفت. آمار نشان داده که به طور متوسط احتمال ایجاد بیماری عروق کرونر قلب در افرادبا فشار بالای کنترل نشده، سه برابر، احتمال نارسایی احتقانی قلب شش برابر و احتمال سکته مغزی حدود هفت برابر بیشتر از افراد با فشار خون بالای کنترل شده است و بنابراین تکرار میکنیم “اگر شما فشار خون بالا دارید، به توصیههای پزشکی عمل کرده و در صورت تجویز دارو، آنها را منظم مصرف نمایید.”
▪ با فشار خون بالا چه میتوان کرد؟
ـ اکثر شیوههای درمانی در مورد فشار خون بالا به صورت ترکیبی از رژیم غذایی، ورزش و دارو میباشند.
▪ رژیم غذایی:
آمارنشان میدهد بسیاری از مردم که فشار خون بالا دارند، چاق نیز هستند. اگر وزن شما از میزان مطلوب بیشتر است، باید مصرف کالری را کاهش داده، وزنتان را کم کنید. پزشک میتواند رژیم مناسب را به شما توصیه نماید.
اگر رژیم غذایی به شما داده شد، به طور جدی آن را پیگیری و به آن عمل نمایید. غالبا با کاهش وزن، فشار خون به طور خود به خود پایین خواهد آمد. چاق بودن یک خطر کلی برای سلامتی است بنابراین با کاهش وزن نه تنها به کنترل فشار خونتان کمک میکنید، بلکه به دیگر جنبههای سلامتی خود نیز کمک خواهید کرد. گاهی کاهش مصرف سدیم (نمک) میتواند به کاهش فشار خون کمک نماید.
لذا پزشک ممکن است یک رژیم غذایی با محدودیت نمک به شما توصیه کند.
این بدان معنی است که باید از مصرف غذاهای شور خودداری نموده، مقدار نمک مصرفی را در طبخ غذاها و در سر سفرهها کاهش دهید و با مطالعه برچسبهای روی غذا به میزان سدیم (نمک) موجود در آنها پی ببرید. با تجربه کردن موادی مثل سرکه، آبلیمو، گلپر، ادویه، سبزیجات معطر و برخی چاشنیهای دیگر شما میتوانید هنوز هم از غذاهای مورد علاقه خود لذت ببرید.
نکته مهمی که درمورد رژیم غذایی باید به خاطر داشته باشید، این است که رژیمها باید توسط پزشک به شما توصیه شود و بعد از توصیه طبیب به طور جدی به آن عمل نمایید.
▪ ورزش و تفریح:
داشتن فشار خون بالا به این معنی نیست که شما علیل و ناتوان هستید، در حقیقت بیشتر افرادی که باید فشار خونشان کنترل شود به فعالیتهای عادی خود ادامه میدهند.
از اینکه فعال باشید، نترسید. ورزش باید بخشی از برنامه روزانه شما باشد. با این کار وزن خود را نیز کاهش داده، آن را در یک حد مطلوب حفظ خواهید کرد. پزشک میتواند بهترین برنامه ورزش را به شما توصیه نماید اما غالبا هر ورزشی که برای شما لذتبخش است و آن را به طور منظم انجام میدهید، احتمالا مناسب خواهد بود.
▪ دارو:
در برخی افراد، کاهش وزن، محدودیت نمک و دیگر تغییرات در میزان فعالیت و ورزش هم نمیتواند فشار خون را تا حد مطلوب کاهش دهند. در صورت چنین وضعیتی برای کنترل فشار خون نیاز به دارو میباشد. برخی از این داروها از طریق دفع آب و سدیم (نمک) و برخی دیگر با گشاده کردن عروق و جلوگیری از انقباض شریانها فشار خون را کاهش میدهند.
در بیشتر فشار خونهای اولیه، دارو فشار خون را کاهش خواهد داد. البته پاسخ هر فرد به دارو متفاوت است. لذا در صورتی که شما نیاز به دارو دارید، ممکن است مدت زمانی لازم باشد تا پزشک با تجویز داروهای مختلف بهترین راه را برای کنترل فشار خون شما بیابد.
▪ چگونه میتوانید به خودتان کمک کنید؟
برای موفقیت درمان فشار خون به یک همکاری دسته جمعی نیاز است. لذا شما و پزشکتان با همکاری یکدیگر این کار را عملی سازید. در این میان شما مهمترین نقش را جهت کنترل فشار خونتان دارید. شما میتوانید با انجام موارد زیر به خودتان کمک کنید.
۱) با پزشکتان در تماس مرتب باشید تا بتوانید فشار خونتان را تحت کنترل داشته باشید.
۲) اگر پزشک دارویی را تجویز نمود، طبق دستور عمل نمایید. اگر احساس ناراحتی بعداز تجویز دارو کردید، آن را به پزشکتان اطلاع دهید. این اطلاعات به پزشک در تنظیم دارو و جلوگیری از بروز عوارض جانبی داروها کمک میکند.
۳) به توصیههای پزشکی در مورد رژیم غذایی و ورزش عمل نمایید.
۴) به خاطر داشته باشید مادامی که شما با تیم مراقبت و سلامتی خود همکاری مینمایید، قادر خواهید بود فشار خونتان را کنترل نمایید.
متاسفانه فشار خون بالا بیماری است که در تمام طول عمر وجود داشته، نمیتواند کاملا درمان شود اما مایوس نباشید زیرا معمولا میتوان آن را تحت کنترل قرار داد.زمانی که یک برنامه درمانی را شروع کردید، خواهید دید که کنترل فشار خون شما آسانتر از آن است که فکر میکردید. با کنترل فشار خون بالا خطر بروز بیماریهایی مثل سکته مغزی، سکته قلبی و بیماری کلیوی را در خود کاهش خواهید داد
آنچه که میخواهید در مورد فشار خون بدانید
فشارخون فشاری است که خون ، موقع عبور از رگ های خونی به دیواره آنها وارد می کند.نوسانات فشار خون طبیعی اند. مثلاً فشار خون وقتی استراحت می کنید یا خوابیده اید افت می کند، وقتی فعالیت یا ورزش می کنید بالا می رود؛ اما اگر فشارخون بالا باقی بماند طبیعی نیست.
فشارخون بالا یک بیماری طبی وخیم است که “هیپرتانسیون” نیز نامیده می شود. این بیماری باعث می شود قلب شما فشار کاری بیشتری تحمل کند.
فشارخون را بشناسید؛زیرا فشار خون شما برای سلامت عمومی شما حائز اهمیت است! اگر بدانید که فشارخون طبیعی دارید، خیالتان راحت می شود. به علاوه می توانید با اطمینان ، برنامه های خود را برای یک زندگی طولانی تر و سالم تر دنبال کنید.
ابتلا به فشارخون بالاخطری برای سلامتی محسوب می شود. این بیماری می تواند باعث آسیب به اعضای زیر شود: شریان ها، قلب، مغز ، کلیه ها ، چشمها
اما می توانید اقداماتی برای کنترل فشار خون بالا انجام دهید.
آگاهی شما نسبت به فشار خونتان می تواند زندگی شما را نجات دهد! پس سعی کنید بیشتر بدانید…
اندازه گیری فشارخونکار ساده و بدون درد است.یک وسیله خاص برای اندازه گیری فشارخون استفاده می شود. این وسیله شامل دوچیز است:
بازوبندی که باد می شود و یک درجه ی فشار . بازوبند دور بازو پیچیده می شود و باد می شود. این کار باعث می شود برای مدت کوتاهی جریان خون در رگ اصلی دست متوقف شود. باد بازوبند به آرامی تخلیه می شود.
پزشک یا پرستار به کمک گوشی به صدای بازگشت جریان خون گوش می کند.
درجه فشار را می خواند.
از فشارسنج الکترونیکی نیز برای اندازه گیری فشارخون استفاده می کنند.
معنای رقم فشار خون :فشار خون با دو رقم گفته می شود مثلاً ۸/۱۲.
رقم بالا، فشار سیستولیک( زمان انقباضی) را نشان می دهد. یعنی فشاری که ضربان قلب برای جلو راندن خون در رگ ها ایجاد می کند.
رقم پایین فشار دیاستولیک ( زمان شل شدن) را نشان می دهد. یعنی فشاری که خون بین دو ضربان دارد. فشار خون طبیعی برای هر انسانی متفاوت است.
● به طور کلی:
▪ فشار کمتر از ۸/۱۴سالم تلقی می شود.
▪ فشار ۸/۱۴ یا بالاتر، فشار بالا تلقی می شود.
در افراد مبتلا به دیابت، بیماری قلبی عروقی یا سایر بیماری ها، ممکن است رقم های دیگری را طبیعی قلمداد کنیم. قبل از تشخیص فشار خون بالا باید فشارخون را چندین نوبت اندازه گیری نمود. آزمایش های دیگری هم ممکن است لازم شوند.
● علل فشارخون بالا
در اغلب موارد، علت دقیق نامشخص است. اما برخی عوامل ممکن است شما را در معرض خطر قرار دهند.
عوامل خطر زایی که می توانید کنترل کنید عبارت اند از :
▪ وزن
به طور کلی افرادی که اضافه وزن دارند در معرض خطرند.
▪ رژیم غذایی
رژیم پرسدیم ( جزء اصلی نمک است) ممکن است خطر را زیاد کند. غذاهای پر چربی می توانند باعث افزایش وزن شوند.
▪ الکل
مصرف الکل می تواند باعث افزایش فشار خون شود.
نداشتن فعالیت جسمی می تواند منجر به افزایش فشار خون و افزایش وزن شود.
▪ استرس ( فشار روانی )
استرس بیش از حد ممکن است باعث فشار خون شود.
عوامل خطرزایی که شما نمی توانید کنترل کنید عبارت اند از :
▪ سن
با افزایش سن، شریان ها کم کم خاصیت ارتجاعی ( انعطاف پذیری) خود را از دست می دهند، که ممکن است باعث افزایش فشارخون شود.
▪ توارث
افزایش فشارخون اغلب از نسلی به نسل دیگر منتقل می شود. این بیماری در سیاهپوستان نیز شایع تر از سایر گروههای نژادی است ( علل آن نامعلوم است).
▪ جنس
فشارخون بالا در مردان شایع تر از زنان است.
زنان ممکن است در هنگام حاملگی یا موقع مصرف قرص های ضدبارداری دچار فشار خون شوند.
فشار خون بالا ممکن است ناشی از یک بیماری مانند دیابت یا بیماری کلیوی باشد.
اغلب به فشارخون بالا، ” قاتل خاموش”، می گویند زیرا اکثر افراد مبتلا به فشار خون بالا ظاهراً هیچ علامتی ندارند.
● اثرات فشارخون بالا
اکثرافراد مبتلا به فشار خون بالا ، علائمی ندارند ، به همین دلیل معاینات منظم بسیار مهم هستند. علائم احتمالی عبارت اند از:
▪ تنگی نفس
▪ خون دماغ ( بدون علت مشخص)
▪ سردرد
▪ سرگیجه
این علائم فقط ناشی از فشار خون بالا نیستند.
فشار خون بالا اگر درمان نشود می تواند منجر به مسائل زیر شود:
▪ سخت شدن و آسیب دیدن شریان ها
▪ سکته قلبی یا نارسایی قلبی
▪ سکته مغزی
▪ نارسایی کلیه
▪ فشار یا تورم در چشمها که ممکن است منجر به کوری شود.
▪ برای مبتلایان به فشار خون بالا راه نجات وجود دارد.
● چگونه فشار خون بالا تشخیص داده می شود؟
بررسی های منظم کلید قضیه است! برای آنکه تشخیص فشار خون بالا تأیید شود، پزشک باید اقدامات زیر را انجام دهد.
▪ او ممکن است پرسش های زیر را بپرسد:
ـ فشارخون های قبلی؛
ـ داروهایی که مصرف می کنید؛
ـ عادت های بهداشتی و سبک زندگی ؛
ـ سابقه بیماری ها در والدین و بستگان شما؛
ـ معاینه فیزیکی انجام دهد؛
▪ او ممکن است قلب، شکم، چشمها، پاها، ساقها و رفلکسهای شما را از نظر علائم فشارخون بالا بررسی کند. چندین بار فشارخون را اندازه گیری کند . این کار ممکن است ظرف چند روز انجام شود.
دستور آزمایش بدهد.
این آزمایش ها عبارت ند از:
- آزمایش های خون و ادرار؛
- نوارقلب؛
- آزمایشی که به تشخیص مشکلات قلبی کمک می کند.
● درمان
تغییر در عادت های بهداشتی می تواند به کنترل یا کاهش فشارخون شما کمک کند. پزشک شما ممکن است توصیه های زیر را داشته باشد:
▪ تغذیه سالم
ممکن است به شما توصیه شود که :
مصرف غذاهای پرنمک مثل کنسروها و غذاهای آماده را قطع کنید، برچسب غذا را از نظر میزان سدیم ( نمک) وارسی کنید.
از ادویه و چاشنی ها و آب لیمو به جای نمک استفاده کنید.
گوشت های چرب ( مثل گوشت قرمز) و فرآورده های شیر کامل ( مثل بستنی و کره ) را کمتر مصرف کنید.
میوه، سبزیجات، غلات سبوس دار و فرآوردهای شیر کم چرب را بیشتر مصرف کنید.
▪ کاهش وزن
اگر اضافه وزن دارید، کم کم وزن خود را کم کنید. از رژیمهای غذایی سخت پرهیز کنید. برنامه کاهش وزن معمولاً شامل یک رژیم غذایی سالم همراه با فعالیت جسمی می باشد.
▪ ورزش
فعالیت منظم فیزیکی می تواند به کاهش فشارخون کمک کند. این کار می تواند سلامت عمومی شما را نیز بهبود بخشد.
سعی کنید اکثر روزهای هفته- ترجیحاً تمام روزها- ۳۰ دقیقه ورزش ملایم انجام دهید.
فعالیت هایی انتخاب کنید که لذت بخش باشند مثل پیاده روی، شنا، دوچرخه سواری، یا باغبانی.
اگر سن بالای ۴۰ سال یا نگرانی هایی راجع به سلامت خود دارید، پیش از شروع برنامه ورزش با پزشک خود مشورت کنید.
▪ دارو
دارو به شما کمک می کند که:
آب و سدیم زیادی از بدن دفع شود.
قلب راحت شود، به طوری که با نیروی کمتر و دفعات کمتری کار کند.
رگ های خونی کوچک باز شوند تا مقاومت در برابر جریان خون کم شود.
با پزشک یا پرستار خود همکاری نزدیکی داشته باشید. شما نقش مهمی در درمان موفق خود بازی می کنید.
● چند نکته دیگر راجع به سلامتی
▪ الکل مصرف نکنید.
مصرف الکل نه تنها حرام است بلکه زیانبار است ؛ زیرا باعث افزایش فشارخون می شود.
▪ سیگار نکشید.
دود کشیدن، خطر حمله قلبی، سکته مغزی و سایر بیماری ها را زیاد می کند. خطراتی که اگر فشارخون بالا داشته باشید اثری مضاعف دارند. اگر سیگار می کشید سعی کنید برای قطع آن یاری بجویید.
▪ تمام دستورات دارویی را رعایت کنید.
هیچگاه مصرف داروهای ضد فشار خود را قطع یا تعدیل نکنید مگرآن که به توصیه پزشکتان باشد. هر عارضه ای را فوراً گزارش کنید.
▪ استرس را کم کنید.
از پزشک یا پرستارتان درباره فنون آرامسازی سؤال کنید، مانند تنفس عمیق و تمرکز.
● چند پرسش و پاسخ
▪ هر چند وقت یکبار باید فشارخون خود را بررسی کنیم؟
ـ به طور کلی، بستگی به فشار خونتان دارد. در ابتدا ممکن است لازم باشد به طور هفتگی بررسی کنید. سپس ممکن است لازم شود هر چند ماه یکبار بررسی کنید. جزئیات را از پزشک خود بپرسید.
▪ حاملگی چه اثری بر فشار خون دارد؟
ـ بعضی زنان در انتهای حاملگی دچار فشارخون بالا می شوند. درمان ممکن است شامل استراحت در بستر و بازنگری فشارخون در خانه باشد. در اکثرموارد پس از زایمان، فشارخون به سطح طبیعی باز می گردد.
▪ آیا فشار خون بالا قابل ریشه کنی است؟
ـ در اکثر موارد، نه. اما بسیاری از افراد با درمان می توانند فشارخون بالا را تحت کنترل در آورند. فشارخون بالا که ثانویه به بیماری های دیگر باشد( مثل بیماری کلیه ) ممکن است با درمان بیماری اولیه ریشه کن شود.
▪ عوارض جانبی داروهای ضد فشار خون بالا چیست؟
ـ ممکن است شامل اختلالات خواب، ضعف عضلانی، خستگی و سرگیجه باشد. اگر دچار عوارض جانبی شدید به پزشک خود اطلاع دهید. ممکن است او بتواند مقدار مصرف را تعدیل کند یا داروها را تغییر دهد. به یاد داشته باشید که نباید داروی خود را قطع کنید مگر آن که با تأیید پزشک باشد.
▪ اطلاعات بیشتر را از کجا کسب کنیم؟
ـ با پزشک خود در درمانگاه یا بیمارستان محله خود مشورت کنید. یا درصورت امکان با پزشک محل کار خود صحبت کنید. در پایان تأکید می کنیم که فشارخون شما کلید سلامتی شماست و شیوه زندگی سالم ،
فشار خون شما را تحت کنترل نگه می دارد!
نظرات شما عزیزان:
Copyright 2010 - alapay919.loxblog.com & Designer: